Battery?

Discussion in 'Typhoon H Discussion' started by extreme007, Apr 14, 2019.

  1. extreme007

    extreme007 Member

    Apr 8, 2017
    51
    4
    8
    Male
    sint niklaas , Belgie
    I have a problem I do not understand . I have 5 batteries 5400 MHz. Fully loaded. 100%. We I load a battery and start flying the power indicator my st16 goes immediately to 14,6 volt. After 2-3 minutes a battery warning comes on my st16. Shows 14,3 volt.i need to land. BUT. I have this with all 5 batteries and also with my second H480. Some I bought 3 complete new batteries of 6300 mha. Results... Same problem wit both drones. What else could this be?
    Thx
     
  2. Kieth Kiesel

    Kieth Kiesel Member

    Apr 26, 2018
    41
    5
    8
    Male
    Washington state
    You have either a bunch of bad batteries or a screwed up charger. What charger are you using?
     
    Charles Bridges likes this.
  3. extreme007

    extreme007 Member

    Apr 8, 2017
    51
    4
    8
    Male
    sint niklaas , Belgie
    I use 2 originally chargers of yuneec and 1 EV peak DY3. AND I bought 3 brand new batteries....
     
  4. Kieth Kiesel

    Kieth Kiesel Member

    Apr 26, 2018
    41
    5
    8
    Male
    Washington state
    Do you have a voltmeter to measure the batteries to make sure they are getting a full charge? I've bought brand new batteries in the past and they would not hold a charge. Is there a manufacturing date on them?
     
  5. DoomMeister

    DoomMeister New Member

    Apr 20, 2019
    25
    7
    3
    Male
    From the information you supplied in your post your chargers are faulty or they are set to charge to storage voltage. At storage voltage your batteries would last a very short time until the low voltage alarm tripped.

    Make sure your charger is set to do a full balance charge on the batteries.
     
Loading...

Share This Page